Ontbijt Toetjes

Baked oats met bramen

27 oktober 2015

Bakes oats

CONFESSION!: Soms, heel soms, ben ook ik een havermout trutje. Zo eentje die je kent van alle opgeflufte havermoutroerseltjes en prachtig mooi opgedofte bakkies oats op een bedje van geflambeerde bananenplakjes, afgemaakt met een snufje kaneel, nog extra gehighlight door een instagram-filtertje hier en daar. Want op instagram shinen, dat doet je fotogenieke ontbijt als de beste. Aan dat laatste maak ik mij niet zo heul vaak schuldig.. Maar dat betekent niet dat ik mij niet van mijn meest creatieve kant laat zien en mijn voedsel niet etaleer als een waar kunstwerk zo early in the morning. Om hier vervolgens een fotootje van te schieten en die te delen met jullie uiteraard, daar ben ik immers een foodblogger voor. Makes it legit, I guess..

Gewoon havermout-voer is veel te simpel om hier te delen, dus ik stopte het goedje in de oven met wat bramen. Ook leuk.

Voor een ovenschaaltje vol (4-6 personen) heb je nodig:

  • 2 el roomboter/kokosolie
  • 180 gram havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 50 gram noten naar keuze (ik gebruikte pecannoten)
  • 25 gram kokossnippers
  • 100 gram bramen (maar blauwe bessen/frambozen/etc kan ook allemaal)
  • 1 groot ei
  • 100 gram honing/agavesiroop/ahornsiroop
  • 2 tl vanille extract
  • 450 ml melk naar keuze (ik gebruikte amandelmelk)

En hoe doe je dat dan?

Verwarm de oven voor op 190 graden

  1. Doe de roomboter/kokosolie in de ovenschaal en zet in de voorverwarmde oven tot deze is gesmolten
  2. Mix alvast de havermout, bakpoeder, kaneel, gember en zout
  3. Haal de ovenschaal uit de oven en gooi hier je havermout mix bij, tos om tot alles gecoverd is in een laagje boter/olie
  4. Doe hier nu de noten, kokos en bramen bij. Zorg dat alles goed verdeeld is.
  5. Hier mag nu ook het ei, de honing/siroop en vanille extract bij, mix goed door elkaar
  6. Doe dan beetje bij beetje de melk erbij en roer door elkaar
  7. Bak het geheel nu af voor 35-45 minuten, laat daarna heel even afkoelen want het is bloedje heet!

Bak aan het begin van de week een flinke ovenschaal vol en warm elke dag een stukkie op in je magnetron. Easy does it!

Serveer met een beetje Griekse yoghurt en je prachtontbijtje staat gereed op tafel voor een instagram like kanon!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Riekie 27 oktober 2015 at 17:11

    Ziet er goed uit meisje

    • Reply FoodbyFran 27 oktober 2015 at 17:47

      Ik zal het maken voor vrijdagochtend 🙂

    Leave a Reply