Ontbijt Smoothies en dranken

Banoffee smoothie

14 mei 2016

banoffee

Het is nog niet heel lang geleden dat ik koffie echt niet te zuipen vond. Ik had ooit een bakkie gedronken toen ik een jaar of 12 was, niet te doen zo vies vond ik het. Dat standpunt blijf je vasthouden tot je het nog een keer probeert natuurlijk. Daarnaast voelde koffie toen ik de 20 passeerde eerst als iets dat je drinkt als je het nodig hebt; omdat je een nacht hebt doorgehaald na een heul goed feestje, op onmenselijke uren je bed moet verlaten voor je werk of nadat een knappe man je de hele nacht wakker heeft gehouden voor weer een heel ander soort feestje. Zelfs dan ging ik liever slaapwandelend door het leven dan zo’n zwart slootwatertje naar binnen te kieperen.

Maar dan slaat de ouderdom toe, je bent geen tienertje meer met oneindige energie en zo’n bakkie pleur lijkt opeens een levensbehoefte. Zeker als een prachtapparaat van Nespresso je aanrecht siert en je iedere ochtend smekend aanstaart.

Oh well, nog eeeentje dan! Met koffie kun je alleen nog veel meer lekkere drankjes fabriceren dan de kunstige latte waar je elke ochtend nog steeds oefent op de meest uiteenlopende vormpjes in het melkschuim. Een koffie smoothie bijvoorbeeld! Yehehessss baby!

Voor 1 smoothie heb je nodig:

  • 1 kopje (N)espresso
  • 200 ml Alpro amandelmelk (maar gebruik vooral de melksoort die jij lekker vindt)
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1 eetlepel honing
  • 1 bevroren banaan
  • 2 eetlepels havermout
  • snufje kaneel
  • snufje nootmuskaat
  • handje ijsblokjes (eventueel zelfs ingevroren espresso zodat ie extra koffie-ish wordt)
  • cacaonibs ter garnering (optioneel)
    En hoe doe je dat dan?

  1. Zet een espresso’tje en laat een klein beetje afkoelen zodat hij niet gloeiend heet meer is.
  2. Doe alles behalve de ijsblokjes en cacaonibs in de blender. Je blender mag je best lekker lang laten draaien, zo wordt je havermout ook echt heel fijn, kom je geen stukjes meer tegen en wordt hij lekker dik.

Et voila, je energiebommetje in een ontbijtsmoothie! <3

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Jeroen van Abeelen 30 december 2016 at 12:06

    He Francesca,

    Deze smoothie ziet er echt Goddelijk uit.

    Echt een leuke blog en ook Instagram heb je!

    Ga vooral zo door!

    – Jeroen van http://www.MyLocals.nl

    • Reply FoodbyFran 30 december 2016 at 12:10

      Hi Jeroen!

      Wat tof om te horen dit! Dank u Dank u!
      Hij is nog lekkerder dan hij eruit ziet zelfs 🙂 haha

      X

  • Reply Jeroen van Abeelen 30 december 2016 at 12:22

    Snel even maken dus.

    PS nog twee tips: de Instagram-link onder alle blog posts (net boven ‘YOU MIGHT ALSO LIKE’) gaat nog naar je oude pagina: instagram.com/francescacornelissen

    Je hebt twee comment-secties per blog een van je blog zelf en 1 van Facebook, is dit je bedoeling?

    • Reply FoodbyFran 30 december 2016 at 12:27

      Thanks voor je oplettende tips. Instagram moet ik inderdaad maar eens aanpassen dan. Oeps! De 2 comment secties zijn wel bewust, omdat niet iedereen een account heeft om te reageren, maar FB zo’n beetje de hele wereldbevolking wel bezit. Echter wil niet iedereen deze gebruiken voor dit soort doeleinden. Voor ieder wat wils dus. Thanks nogmaals, kan ik waarderen 🙂

    Laat een reactie achter op Jeroen van Abeelen Cancel Reply