Hoofdgerecht Lunch Vega Vluggertjes

Biet & geitenkaas Quesadillas

14 februari 2017

Toen ik een tijdje terug knalroze wraps door mijn brievenbus geschoven kreeg kwam het meisjes meisje in mij naar boven. OMG! ROOOOOZEEEE! Hier wilde ik dan ook in samenwerking met de wraps van ‘No Fairytales’ juist wel iets sprookjesachtig van fabriceren.

De wraps bestaan voor 45% uit veggies, in dit geval bieten, waardoor gewoon een super healthy twist aan elk simpel wrap gerecht gegeven kan worden, want ze zijn door het gebruik van groentes lager in Kcal en hoger in vezels! YAY! En zij maar roepen dat sprookjes niet bestaan..

Of No Fairytales ook te koop is bij jouw supermarkt check je heel simpel op de website.

Ik gaf een verrassende draai aan de standaard quesadillas en maakte hem nog rozer dan roze door meer bietjes toe te voegen!

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 1 uitje
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram spinazie
  • 2 grote of 3 kleine voorgekookte bieten
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • 4 (bieten)wraps
  • 60 gram geitenkaas
  • 60 gram (halve bol) mozzarella
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • sap van 1 limoen
  • Handje platte peterselie

En hoe doe je dat dan?

  1. Snipper je uitje en je knoflook en houd nog even apart. Bak eerst het uitje in een beetje olijfolie een paar minuten aan tot glazig en voeg dan de knoflook toe. Voeg nu ook de spinazie toe en laat op laag vuur slinken en haal daarna de pan van het vuur
  2. Doe nu de bieten, een beetje olijfolie en peper en zout in een keukenmachine en blend tot een gladde puree. Dit kan eventueel ook met een staafmixer.
  3. Pak nu de eerste wrap en besmeer deze met de bietenpasta, gevolgd door een laagje spinaziemengsel en beleg met beide kaassoorten. Leg de andere wrap er bovenop.
  4. Deze kan nu in dezelfde pan als waar je de spinazie in hebt aangebakken. Doe een drupje olijfolie in de pan en bak ongeveer 3 minuten aan elke zijde op middelhoog vuur.
  5. Je kunt deze nu serveren met Griekse yoghurt gemengd met limoensap en wat platte peterselie

ENJOY! <3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply