Snacks en tussendoortjes

Het exceptioneel goede BOUNTY gevoel

12 augustus 2015

bounty 2

Ik word nogal grumpy van het idee dat een bountyeiland zich niet in mijn blikveld bevindt deze zomer, ik het maar moet doen met een warm kopje thee in plaats van een belachelijk verse kokosnoot en ik trek wederom een jeans uit de kast, want die zomerjurkjes mag ik volgens de heer Paulusma nog wel even laten hangen.

Ik ben een flinke sucker for candybars. Dus toen dacht deze dame: Joh! Ik creëer hier mijn eigen ‘op je luie haidewiets-met je billen bloot-bounty eiland feeling’ wel.

BOUNTY’S GONE HEALTHY!

Voor 10 bounty-reepjes heb je nodig:

    Vulling:

  • 75 gram cashewnoten(3 uur geweekt in water)
  • 45 gram coconut cream
  • 120 gram geraspte kokos
  • 45 ml kokosolie
  • 45 ml agavesiroop/honing/ahornsiroop
  • Chocolade:

  • 120 ml kokosolie
  • 55 gram cacao poeder
  • 80 ml agavesiroop/honing/ahornsiroop

En hoe doe je dat dan?

  1. Zorg dat je cashewnoten al minstens 3 uur een badje hebben gehad in een flinke laag lauw water.
  2. Maal je coconut cream, kokos, kokosolie, siroop en de cashewnoten samen fijn tot een perfect licht plakkerig goedje. Zorg dat je kokossnippers nog wel zichtbaar en voelbaar zijn.
  3. Rol van dit geheel nu ongeveer 10 kleine reepjes/rolletjes of zelfs balletjes. Joh, doe je ding. Stop ze hierna in de vriezer om iets op te stijven.
  4. Roer nu de kokosolie (gesmolten), cacaopoeder en siroop door elkaar.
  5. Haal nu de vulling uit de vriezer en dip ze in de chocolade. Met een satéprikker gaat dit perfect. Leg ze op een bakpapiertje.
  6. Stop de bounty’s nu minimaal een uur in de vriezer zodat de chocolade kan stollen.
  7. Bewaar ze in je koelkast of vriezer, kokosolie smelt al bij een temperatuur van 24 graden.

Zet je verstand op nul en proef de palmbomen, de brandende zon, het zand tussen je tenen en de azuurblauwe zee.

En vergeet je niet in te smeren!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Sac 16 februari 2016 at 11:00

    Thanks very nice blog!

  • Leave a Reply