Hoofdgerecht Lunch Salades Vega Vluggertjes

Bulgursalade met citroen-mosterd vinaigrette

25 mei 2016

diner 4 apr

On the go, on the run, nooit thuis en altijd onderweg. Dat betreft een klein beetje mijn leven momenteel. Niet dat dit zo vreselijk is. Sterker nog, zet mij een weekend lang non-stop op de bank en ik word gillend gek en compleet koekoek. Dingen doen is mijn ding zeg maar.

Nou moet iemand die rondjes rent tot ze erbij neervalt ook eten tussen de bedrijven door. Soms nogal onhandig, want je hebt lang niet overal een gezonde keuze voor handen. Een verse salade fixen is meestal moeilijker dan die grote gele M spotten langs de snelweg of een burgertje naar binnen klappen waar ze de burgerketen smullers noemen en iedereen indirect laten denken dat dit dan ook smullen is. Nee kan ik je vertellen, NEE! Smullen is een homemade bulgursalade vet dozig (who cares) meenemen in jawel: doosjes. Ook wel de smulgursalade. HAHA. Slechte woordgrappen zijn ook mijn ding, duidelijk.

Maar even bloedserieus, gewoon meenemen die lunch. Maak deze salade al als avondeten en wat porties extra voor de lunch de dag erna. Kost je dus zero extra tijd en al je collega’s/klasgenootjes zitten jaloers naar je dozige bakje te staren terwijl zij de slappe hap van de kantine naar binnen moeten werken. Ennn.. Jij hebt geen after lunch/dinner dip. Dat kunnen zij niet zeggen.

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 300 gram bulgur
  • 6 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 2 el mosterd
  • zout en peper
  • 2 lente-uitjes
  • 100 gram feta
  • handje verse tijm
  • handje verse peterselie
  • blikje linzen
  • 200 gram spinazie
    En hoe doe je dat dan?

  1. Bereid de bulgur en zet deze opzij om een beetje te laten afkoelen
  2. maak de citroen vinaigrette door de olijfolie, citroensap, en mosterd met elkaar te mengen en breng deze op smaak met peper en zout
  3. Snijd je lente-uitjes, feta, verse tijm en peterselie en voeg dit samen met de linzen toe aan de bulgur.
  4. Leeg een flinke hand verse spinazie op je bord en gooi daaroverheen je bulgur met veggies
  5. Afmaken met de dressing en klaar ben je!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply