Hoofdgerecht Vega Vluggertjes

Courgetti met spinazie-pesto yoghurt saus

7 april 2016

diner 5 apr

Pasta, oh yeah! Pasta pesto, even better baby! Maar al die carbs passen soms gewoon echt niet binnen mijn gezonde levensstijl. De witte variant vervangen door een volkoren is altijd al een betere optie. Maar onder het mom van “als we gaan, gaan we ook all the way” skip ik soms liever even helemaal deze Italiaanse foodfrenemy.
Heel foodie Nederland gaat al een tijdje tekeer met de spirelli snijder om van werkelijk elke groentesoort heule dunne sliertjes te vervaardigen. Men neemt een spirelli en een courgette et voila de courgetti is geboren. Extra veggies en no way dat je de echte spaghetti gaat missen.

Nou heeft niet iedereen zo’n ding in zijn keukenlaadjes liggen. Dus zelf enorm smalle sliertjes snijden met ieder ander ding dat je wel in je kastjes hebt liggen kan ook gewoon, ik zou dan vooral gewoon een mes gebruiken 😉

Wil je nou wel zo’n spirelli snijder aanschaffen dan kan dat heel makkelijk via onderstaande link.

Hoe je ook tekeer gaat met je courgette, ik ga je vooral even vertellen hoe je dit lekkere gerechtje in elkaar draait.

Voor 4 personen heb je nodig:

Voor de spinazie-pesto:

  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 basilicum plantje
  • 2 flinke handen verse spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 30 gram pijnboompitten
  • 3 el olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Voor de pastasaus:

  • 125 ml Griekse yoghurt
  • zongedroogde tomaatjes
  • Je zojuist zelfgemaakte pesto

En verder..

  • 2 courgettes
  • (wasabi)rucola
  • 2 lente uitjes
  • parmezaanse kaas
    En hoe doe je dat dan?

  1. Doe alle ingrediënten voor de pesto in je keukenmachine, vijzel of mix met een staafmixer.
  2. Doe dit samen met de yoghurt en de tomaatjes in de pan
  3. Snijd je courgettes in spaghetti sliertjes en doe erbij in de pan, zo kunnen ze lichtjes garen. Zorg er wel voor dat je ze pas last minute in de pan gooit, want je wil ze stevig houden/li>
  4. Serveer met rucola, een lente uitje en wat wat parmezaanse kaas

ENJOY! <3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply