Cheatday Snacks en tussendoortjes Toetjes

Double choco Pavlova met Baileys Mascarpone crème, Nutella Ganache en kersen

24 december 2016

img_5844

Blueband spetters op je witte keurig gestreken blouse, vette baklucht in je prachtig opgestoken haar, precies die geur die minstens tot aan Pasen nog op penetrante wijze ruikbaar is in je bankstel, gordijnen en tapijt. Mini hapjes die passen in je holle kies en waarschijnlijk in vol ornaat in een grote-mensenpan veel lekkerder zouden smaken, 127647534916 uur tafelen precies tussen die ene die de slechte grappen om je oren smijt en die andere die daar net iets harder om lacht dan nodig.

Gourmetten met kerst. Jawel, wij Nederlanders doen bijna niet anders. Zit je dan in je schattige jurkje jezelf vol te stouwen tot je geen lucht meer krijgt in die toch al te strakke aankoop. Want ach, je zit er toch. Chic is anders, maar BOEIEN!

Hoe chic of on-chic je het voor- en hoofdgerecht ook maakt, het nagerecht moet shinen! Dat is met dit sprankelende dessert absoluut gelukt. De Gelderlander publiceerde hem zelfs samen met een leuk interview. Wil je die lezen? Klik dan even hier! Wil je direct deze Pavlova op tafel zetten voor je fam of gewoon voor jezelf? Lees dan hieronder het recept, het is echt makkelijker dan het lijkt!

Voor een grote taart voor zo’n 12 personen heb je nodig:

    Voor de Pavlova (voor 2 pavlova’s)

    • 12 eiwitten
    • 600 gram kristalsuiker
    • 2 tl wijnazijn
    • 6 el cacaopoeder
    • 100 gram pure chocolade (fijngehakt)

    Voor de Baileys Mascarpone crème:

    • 500 gram mascarpone (2 bakjes)
    • 200 ml Baileys
    • 30 gram suiker
      Voor de Nutella Ganache:

    • 300 gram Nutella
    • 300 ml verse (slag)room

    Verder?

    • Fruit zoals bijvoorbeeld kersen voor er bovenop
    • Choco schaafsel

    Wees creatief en maak je taart zo feestelijk mogelijk en ga eventueel net als ik zelfs in de weer met sterretjes

En hoe doe je dat dan?

  1. Verwarm je oven voor op 150 graden
  2. Maak een schaal volledig vetvrij. Dit kan bijvoorbeeld door deze met een keukenpapiertje met wat citroensap schoon te vegen.
  3. Splits de eieren en zorg dat je echt alleen het eiwit overhoudt,
    Klopt de eiwitten met een keukenmachine, handstaafmixer of met de hand stijf tot ze in zijdeachtige pieken blijven staan en klop vervolgens lepel voor lepel de suiker erdoor.
  4. Vouw nu de azijn, cacaopoeder en fijngehakte pure chocolade door het mengsel
  5. Leg op 2 bakplaten een bakpapiertje, maak hierop een mooie cirkel door met een pen een bord of schaal te omcirkelen
    Verdeel het pavlova mengsel over 2 bakplaten binnen de cirkel, zodat ze straks perfect op elkaar passen. Je kunt er nu voor kiezen ze prachtig mooi strak te strijken of juist lekker robuust te houden
  6. Zet deze nu voor 1 uur en 15 minuten in de oven en laat nog even afkoelen in de oven met de deur van de oven op een kiertje
  7. Terwijl de pavlova in de oven staat kloppen we de Mascarpone met de Baileys en suiker tot een gladde massa en zetten we deze in de koelkast om op te laten stijven
  8. Doe de Nutella in een kom
  9. Schenk de room in een steelpannetje en breng dit net niet aan de kook, maar wel flink warm. (Als er kleine belletjes aan de zijkant ontstaan is hij perfect)
  10. Haal dan het pannetje van het vuur en schenk de room over de Nutella
    Roer dit zo’n 4 minuten door elkaar tot het opgelost is en weer dikker begint te worden. Doe er een klein beetje Nutella bij als het niet iets indikt. Zet dit nu in de koelkast waar hij helemaal lekker indikt en opstijft
  11. Laat de Pavlova’s afkoelen. Zodra dit is gebeurd kun je ze in principe gaan bekleden. Maak je alles liever een dag van tevoren? Dan is het handig alle ingrediënten nog los van elkaar te maken en nog niet op de pavlova te smeren. Dit zodat hij bij het serveren nog heerlijk crispy van buiten is.
  12. Ga je hem bekleden? Besmeer dan de eerste pavlova met een laagje Baileys Mascarpone crème en daarbovenop een laag Nutella Ganache, leg de tweede pavlova er bovenop en besmeer deze met dezelfde volgorde en vul dit aan met wat fruit en andere eventuele toppings.
  13. Aaaaan tafelllll!

    <3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply