Smoothies en dranken

Frananas zomer smoothie

29 juni 2015

11148560_1573026326295883_3622470060255042525_oDe Frananas smoothie. De smoothie waar ik met regelmaat mijn dag mee start. Ze maken de vroege uurtjes, welke ik over het algemeen intens HAAT, zoooveel beter! Ik kon dus geen betere start van mijn splintertje-nieuwe foodblog bedenken.

Zoet, zuur, zomers en perfect. Haal je blender tevoorschijn en ga dit goddelijk groene goedje razendsnel fabriceren.

voor 2 personen of gewoon een flink grote vaas voor jezelf alleen (that’s what I would do) heb je nodig:

 • 400 gram ananas
 • 100 gram verse spinazie
 • Sap van 1 limoen
 • 125 ml Griekse yoghurt
 • 200 ml kokosmelk (light)
 • 2 el honing

En hoe doe je dat dan?
Men gooit al het bovenstaande in de blender et voila! Simpeler gaat het niet worden. Ik heb gekozen voor ananas uit de vriezer, want: lekker makkelijk. Mooie bijkomstigheid: extra zomers doordat hij ijskoud is. TOP!

Het komt wel eens voor dat ik teveel heb gemaakt. Van weldaad naar overdaad, zeg maar. Of ik maak heel ambitieus alvast wat voor de komende dagen. Hee, dat kan gewoon. Ik vries mijn smoothies bij gelegenheid in namelijk. Weggooien doe ik niet aan en zo kun je morgenochtend 5 minuten langer in bed blijven liggen. YES!

Cheers! Op meer vrolijke ochtenden, meer vrolijke mensen* en world peace, in the end.

*Extreme vrolijkheid voor 09:00 uur met mate AUB, ik trek te blije mensen tevens erg slecht s’ochtends! 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply rosanne 3 juli 2015 at 19:53

  Jawel, de allereerste reactie op je allereerste blog op je spliksplinternieuwe site!! Of zoals ze op youtube zeggen ‘FIRST!!’ Ik kijk er naar uit om van de Duves nootjes over te stappen op de megahealthy shakes (soms). Meteen een verzoekje voor later: hamburgers! (franburgers?!)

  Dikke kus!

  • Reply FoodbyFran 3 juli 2015 at 20:12

   Franburgers in the making, speciaal voor jou!
   Wellicht dat een samenwerking met PoestaProductions ook een goeie zet is. Hahaha
   Liefde!

 • Reply Riekie 3 juli 2015 at 20:35

  He meisje, ziet erg mooi uit hoor en gaat vast een succes worden en natuurlijk mogen wij alles proeven haha

  • Reply FoodbyFran 3 juli 2015 at 20:41

   Alles moet inderdaad eerst door een strenge keuring voordat het op deze site belandt. Dus bij deze hebben jullie een plekje bemachtigd binnen het proefteam! haha x

 • Reply Ben en Ineke Braem 4 juli 2015 at 12:31

  Hoi Francesca,

  Leuke site, wij zijn benieuwd naar alle toekomstige lekkernijen

 • Leave a Reply