Bijgerecht Hoofdgerecht

Gepofte zoete aardappel met sour cream, dille en zalm

20 juni 2016

gepoft

Mevrouw zoete aardappelhoofd vond het wel weer eens tijd voor een lekker receptje met jawel: zoete aardappel. Als jij je geroepen voelt om een gewone aardappel te gebruiken dan moet je dat vooral lekker doen.

Moeilijk doen, daar houden we niet van. Dus wat nou als ik je zeg dat we het daarom vooral lekker makkelijk houden vandaag? Makkelijk betekent niet minder lekker of zo weinig ingrediënten dat je gerecht naar precies niks smaakt. Nee, we stoppen onze aardappel gewoon in de oven, laten die het werk doen, zetten onze toppings klaar en vullen onze gepofte vriend met alleen maar goodness. Ready? Ready!

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 2 grote (zoete) aardappels
  • 125 ml sour cream
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el kappertjes
  • bosuitje
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • handje verse gesneden dille
  • peper en zout
  • gerookte zalm

En hoe doe je dat dan?

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden
  2. Verpak je aardappel, besprenkelt met wat olijfolie en zout, (niet te strak) in aluminiumfolie en prik door het folie heen rondom wat gaatjes met een vork
  3. Pof deze gaar in 50-60 minuten
  4. Maak ondertussen van de sour cream, knoflook (geperst), kappertjes, bosui (in ringetjes), tomaatjes (in kleine stukjes), dille en wat peper en zout de topping voor de gepofte aardappel door alles door elkaar te roeren
  5. Als je de aardappel van buiten in kunt drukken is hij gaar. Snijd hem in het midden open en vul hem met gerookte zalm en de sour cream topping.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply