Dips en spreads

Knoflook-dille mayonaise

6 juli 2015

Knoflook-dille mayonaise

Mayonaise is misschien wel één van mijn alltime favo dips, gewoon een goeie classic. Overal lekker bij. Dip er je frietjes in of gooi het over je burgertje. Deze zelfgemaakte variant bevat weliswaar nog steeds redelijk wat calorietjes door de olie die je gebruikt om het goedje dik en dipbaar te maken, maar je laat alle toegevoegde shit achterwege waardoor je jouw frietjes alleen maar laat zwemmen in natuurlijke producten. Daarnaast is hij ook veeul lekkerder!

EN wees niet anti-vet AUB! YOU NEED IT! Ons lichaam kan de vitamines A, D, E en K alleen vervoeren door middel van vet, de zogenaamde vetoplosbare vitamines. Deze vitamines worden alleen opgenomen in het lichaam door vetten die via voeding worden verkregen. Ook zijn vetten energieleveranciers en beschermen ze onze organen. Goede vetten verlagen je cholesterol juist en verminderen de kans op hart- en vaatziekten. Te veel vet is natuurlijk nooit slim, want boven je maximale calorie-inname gaan zitten zorgt als vanzelfsprekend voor flinke love-handles en dubbele onderkinnen. Dus ga geen liters zitten weglepelen van deze te lekkere mayo, maar laat hem ook niet staan!

Voor een mooi schaaltje vol heb je nodig:

    • 1 eidooier
    • 2 tl (Franse) mosterd
    • 2 el citroensap
    • 2 dl zonnebloemolie
    • handje gesneden dille
    • 1 teentje knoflook

En hoe doe je dat dan?

  1. Meng in een schaaltje de eidooier met de mosterd en het citroensap. Door deze toevoeging zal de eidooier de olie beter opnemen en krijgt het een zurige smaak, zoals echte mayo hoort te zijn.
  2. Voeg nu beetje bij beetje de olie toe en blijf kloppen met de garde terwijl je dit doet.
  3. Doe je gesneden dille erbij en rasp of pers een teentje knoflook en roer deze erdoor
  4. Dippen!

GO DO! Ik dip mijn homemade zoete aardappelfrietjes er het liefst in. (Hiervoor volgt nog een recept). Maar ook erg lekker bij een visje.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply