Ontbijt Snacks en tussendoortjes

Samenwerking THREE GIRLS, ONE KITCHEN: Kruidige kruidkoek

27 januari 2016

Kruidkoek

Een tijdje geleden kwam ik in contact met de leuke meiden van THREE GIRLS ONE KITCHEN Een foodblog met vooral ontzettend lekkere maar ook eenvoudige, gezonde en goedkope recepten die voor iedereen toegankelijk is door de makkelijk verkrijgbare producten waar zij mee werken. Om de week is er een recept van mij te bewonderen op de blog van deze meiden, dus tijd om ze ook even aan jullie te introduceren door middel van een lekker receptje!

Robin en Naomi, de partners in crime van deze gezellige website, maakten een heerlijk kruidige kruidkoek. Een simpele EN gezondere versie van de ontbijtkoek zoals je hem kent. Besmeer hem met een laagje roomboter en je bent helemaal blij, no doubt!

En kijk dan onder het genot van een lekker plakje hemel even op de blog van deze meiden: THREEGIRLSONEKITCHEN

Voor een cakevorm vol heb je nodig:

  • 200 ml (plantaardige) melk
  • 125 gram dadels
  • 200 gram speltmeel (roggemeel kan ook)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 ei
  • 2 el appelstroop
  • 2,5 el koekkruiden/speculaaskruiden
  • 1 el nootmuskaat
  • 1 el kaneel
  • snufje zout

En hoe doe je dat dan?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Pureer de dadels samen met de melk (het spettert wel een beetje) of meng ze in een keukenmachine (tikkie veiliger)
  3. Voeg nu de andere ingrediënten toe en kneed het tot een deeg. Het is wel heel erg plakkerig, maar door het kneden ontstaan er gluten die er uiteindelijk voor zorgen dat het minder plakkerig wordt. Met koude handen kun je beter kneden dan met warme handen!
  4. Doe het deeg vervolgens in een vette cakevorm en bak de kruidkoek in ongeveer 35 minuten gaar.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply