Hoofdgerecht Vega Vluggertjes

Linzenpasta met gegrilde paprika&geitenkaas saus

12 april 2017

Ekoplaza daagde mij uit aan de slag te gaan met het suikerbewust-pakket met de challenge #lekkermetmindersuiker. Die uitdaging ga ik natuurlijk niet uit de weg en kwam met een heerlijke pasta die in een handomdraai op tafel staat. Want zelfs een foodie en kookfanaat als ik heeft niet elke avond tijd en zin om een uitgebreid 3 gangen menu op tafel te zetten. Dat een snelle maaltijd net zo gezond kan zijn bewijst dit recept 100%!

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 300 gram linzenpasta (EKOPLAZA)
  • 1 pot gegrilde rode paprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 100 gram geitenkaas
  • 2 el tahin
  • 1 courgette
  • Zout en peper
  • handje verse peterselie

En hoe doe je dat dan?

  1. Kook de pasta
  2. Doe de paprika, de knoflook, ui, de helft van de geitenkaas en de tahin in een keukenmachine en blend tot een gladde puree. Dit kan eventueel ook met een staafmixer.
  3. met een spirelli of mes maak je hele dunnen sliertjes van de courgette. Blokjes of maantjes mag natuurlijk ook 😉 en deze doe je door de saus.
  4. Breng de saus op smaak met peper en zout en de peterselie. (Bewaar wat voor de garnering)
  5. Roer de pastasaus door de pasta en serveer met de overige geitenkaas en nog wat peterselie on top!

ENJOY! <3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply