Over mij

Francesca Andrea Cornelissen, 26 jaar, geboren en woonachtig in Arnhem. Student ‘Voeding en Diëtetiek’. Al een aardig tijdje, student zijn dan. Van van alles wat op mijn pad kwam, maar nooit de juiste, tot nu. De eeuwige student is hoe ze dat in de volksmond noemen geloof ik. Dromen najagen en van het onmogelijke het mogelijke proberen te maken is wat ik doe. Dat duurt alleen ff.

Mijn passies en interesses liggen mijlenver uit elkaar en er komt er met regelmaat weer eentje bij.

‘Ja!’ zeggen ben ik erg goed in, ‘Nee’ iets minder goed. Interessante gesprekken gaan er altijd in en ben absoluut stront allergisch voor kortzichtige en arrogante mensen. Als zoiets als familie, vrienden en heimwee niet zouden bestaan zou ik het liefst een leven lang met een backpack op m’n rug de hele wereld rondstampen op m’n teva-sandalen en afritsbroek (oké iets hipper misschien). Van Googlen heb ik een ambacht weten te maken, voor mezelf. Onbetaald. Helaas. Impulsief zal ongetwijfeld genoemd worden in het rijtje van slechte eigenschappen, hoewel dit mij ook juist in spontane, toffe situaties terecht laat komen.

Neem, door middel van mijn blogs, vooral even een kijkje in mijn wondere wereldje in miniatuur formaat. Voornamelijk in mijn keuken eigenlijk. Ja, doe dat maar. Best leuk.

Het studentenleventje bleef mij letterlijk aan mijn billen kleven. Die extra kilo’s waren alleen iets minder lekker dan de biertjes, wijntjes en pizza’s. De sportschool was daarnaast een heel vies woord. Mijn bank lag namelijk net iets lekkerder dan die sport-bench in de gym. Toch was het tijd om de taille weer in haar voormalige gedaante te krijgen en de billen weer in een skinnyjeans te kunnen wurmen zonder daar potten vol met glijmiddel voor doorheen te jagen. Dus heb ik mezelf in de wereld van de foodies, sportschoolfanaten, quinoakutten en eiwitshakers geworpen. AWESOME! Maar echt! Er ging een wereld voor me open, gezond eten en sporten is niet saai, smakeloos en duf. De 15 kilo die ik eraan had gefeest in de eerste 2 jaar van mijn studententijd waren er af voor ik het door had. Daar ging zelfs nog 5 kilo extra vanaf, heulemaal gratisch en voor niks. Terwijl ik de Miss Party in mij niet eens vaarwel heb hoeven zeggen. Thank God!

Ik ging van ‘ik-ga-maar-weer-een-middagdutje-doen’, naar standje energiek, naar standje ‘jezus, wat heb jij geslikt’. Koffie heb je niet nodig joh. Doe gewoon wat ik doe. Vrienden en familie geef ik sindsdien al regelmatig een receptje hier en een weetje daar. Zelfs mijn studie, Voeding en Diëtetiek, is nu passend. Maar ik wilde meer. Ik wil de dingen die voor mij werken delen met iedereen. Ik wil iedereen laten proeven dat gezond leven verder reikt dan Sonja Bakker en overleven op crackers met slankie. Ik wil JOU laten proeven hoe lekker gezond is. Zowel mentaal als fysiek.

Elke week kun je minimaal één receptje van mij verwachten die niet alleen lekker en gezond, maar ook “ik heb eigenlijk geen tijd”- en studentenportemonnee-proof is. Je hoofd- tot nagerecht, je ontbijt, lunch en zelfs je guilty (not-so-guilty-anymore) pleasure snacks vind je voortaan op FoodbyFran.nl.

Dus.. Eet je mee?

6 Comments

 • Reply Esmee 7 september 2016 at 14:04

  Wat schrijf je ontzettend leuk! Je hebt er een fan bij!

  • Reply FoodbyFran 7 september 2016 at 18:49

   Hi Esmee, wat ongelofelijk lief. Word altijd zo blij van dit soort berichtjes 🙂 Thanks for making my day! <3

 • Reply Debbie 5 mei 2017 at 04:15

  Via via via via kom ik hier. Jeetje, wat schrijf je leuk! Ga je volgen. Ha, weet niet bang 😉
  Maarre, wel de groetjes uit Arnhem ?

  • Reply FoodbyFran 5 mei 2017 at 07:31

   Hi Debbie! Yaaaay, wat super leuk! Nieuwe volgers zijn altijd een feestje. Maar helemaal als ze ook uit Arnhem komen ? Welkom bij de Fran-Fam girl! ❤️

 • Reply Rob 26 september 2017 at 13:25

  Francesca Andrea prachtige naam! kan haast niet anders dan dat daar Italiaanse inspiratie in zit?

  • Reply FoodbyFran 8 november 2017 at 19:22

   Helaas niet eens! Maar mijn ouders hebben ergens inspiratie vandaan gehaald natuurlijk!

  Leave a Reply