Hoofdgerecht Video's

Sushi bowl

10 september 2016

sushi-bowl

Het roerige, wonderlijke en dampend warme Tokyo laat haar indrukken op mij achter. Als één grote experience die je omarmt en omsluit. Van het bizarre Shibuya crossing; het met kleine Japanners afgeladen meest beweeglijke en bedrijvige kruispunt ter wereld, tot de schattig geklede meisjes in Harajuku, wat bijzonder genoeg tevens een afzetbeweging is tegen het jong moeten dragen van volwassen verantwoordelijkheden in Japan.

Alles is opmerkelijk anders. Zelfs “ja” is soms “nee”, want de harmonie zullen zij nooit willen verstoren door dit woord van ontkenning uit te spreken. De lijst met taboes is er oneindig. Leven volgens de geschreven èn ongeschreven regels. Mooi is het wel hoe alles in dit land draait om beleefdheid en respect. Een allesomvattend begrip. Zelfs je bordje eten wordt tot op de laatste rijstkorrel bereid en gepresenteerd met de grootste zorg en nauwkeurigheid. Een slechte maaltijd zul je er om die reden nooit treffen.

Sushi is er verser dan vers, waar we hier in NL nog niet in de buurt komen van hoe waanzinnig dit product bereid wordt. Toch doe ik thuis regelmatig een poging met de beste vis die ik kan vinden bij mijn favoriete lokale visboer. Sushi rollen kost soms alleen iets meer tijd dan ik in handen heb. Dan is alles in een kommetje gooien en dit bestempelen tot sushi bowl gewoon een hele goeie oplossing.

Voor 2 kommetjes vol heb je nodig:

  • 150 gram sushirijst
  • 3 el (sushi)rijstazijn
  • 50 ml sojasaus
  • 1 tl wasabi (meer mag altijd als je net zo’n wasabi-lover bent als ik)
  • komkommer
  • handje verse bieslook
  • avocado
  • mango
  • radijsjes
  • bosuitjes
  • 200 gram zalm/tonijn (sashimi kwaliteit!)
  • 2 norivellen
  • sesamzaadjes

En hoe doe je dat dan?

  1. Kook de sushirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Meng de azijn, sojasaus en wasabi met elkaar tot een dressing en zet deze opzij
  3. Snijd je komkommer en bieslook in reepjes, je avocado, mango en radijsjes in plakjes en je bosuitjes in ringetjes
  4. Snijd je vis in zo dun mogelijke plakjes, like a real sushi-chef!
  5. Brand je norivellen heel even aan boven je gasfornuis en snijd deze in smalle reepjes
  6. Rooster heel eventjes je sesamzaadjes in een droog pannetje om de smaak sterker te maken
  7. Doe alles lekker in een kommetje en giet de dressing hier overheen
  8. Do it like the Japanese en schuif alles lekker naar binnen met eetstokjes, enjoy babes <3

Wil je in beeldend materiaal zien wat ik allemaal heb mogen bekijken in deze waanzinnige stad?

Bekijk dan onderstaande korte vlog van deze one-day in Tokyo!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply