Hoofdgerecht Lunch Vluggertjes

Tonijnsteak met Pistachekorst en wasabi-mayonaise

23 december 2016

tonijnsteak-5

Zo magisch als kerst vroeger was. Lichtjes, liedjes, liefde, lekker eten EN de kerstman. Dat laatste bleek een grote voor-de-gek-houderij, een onderonsje van ons volwassenen, net als Sinterklaas, de Paashaas, de Tandenfee. Wat een zware episode moet dat geweest zijn toen al deze figuren in één klap uit mijn leven verdwenen. Arm, arm kind.

Gelukkig was kerst nog steeds één grote opleving en mocht ik zelfs deel uitmaken van ‘de volwassenen pact’, want mijn zusjes en broertje waren een stuk jonger en dus nog gelovig. Benefits van de oudste zijn.

Nu in 2016, nu ik zelf volwassen ben, niet meer in de kerstman geloof en mijn zusjes en broertje voor zover ik weet ook niet meer, moeten we het op een andere manier magisch maken.

Met elkaar.

Met elkaar, met heel veel liefde en nog meer lekker eten.

Speciaal voor jullie draaide ik 3 kerstreceptjes in elkaar. Zo postte ik afgelopen week al mijn voorgerechtje bestaande uit een hartige tompouce met gorgozola-room en vijgen met honing uit de oven. Het nagerecht is still coming up: Double choco pavlova met Nutella ganache, Baileys mascarponecrème en warme kersen.. Dus blijf in de buurt voor dat stukje hemel, maar vandaag gaan we voor mijn HOOFDGERECHT:Tonijnsteak met pistachekorst en wasabimayo. Oh my, oh my!

First things first, het Hoofdgerecht.

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 4 tonijnsteaks
  • Peper en zeezout
  • 1/2 citroen
  • 100 gram pistachenoten zonder schil
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • 2 el mosterd
  • 8 el Mayonaise (ik gebruikte de Heinz Seriously Good Mayo)
  • 1 tl wasabi (of meer of minder naar smaak)
  • Granaatappelpitjes

En hoe doe je dat dan?

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden
  2. Strooi wat peper en zout over de tonijn en wrijf dit er goed in
  3. Rasp de schil van een 1/2 citroen, zorg dat je echt alleen het gele gebruikt en het witte lekker laat zitten want dit is bitter en echt niet lekker. Deze rasp mag je ook verdelen en de tonijn mee in masseren
  4. Hak de pistache noten heel fijn, eventueel met een keukenmachine of vijzel voor het gemak en maal dit met de fijngeraspte Parmezaanse kaas
  5. Besmeer je tonijn met een dun laagje mosterd en haal deze daarna door het pistache-kruim
  6. Leg de tonijnsteaks op een velletje bakpapier en bak voor zo’n 6 minuten in de oven. Keer even om na 3 minuten zodat ze gelijk garen.
  7. Meng de mayo met de wasabi en serveer de tonijn met de mayo en wat granaatappelpitjes voor wat frisheid
  8. Om er een waar diner van te maken serveer je dit met wat bijgerechten. Wat dacht je van zoete aardappelfrietjes met wat gestoomde of gegrilde groentes of serveer het bij een risotto!
  9. Aaaaan tafelllll!

    <3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply