Healthified Hoofdgerecht Lunch Vega

BURGERZAKEN: Veggieburger met honing mosterd saus

27 juli 2017

Soms is een rubriek nogal voor de hand liggend. Burgers móeten, vaker dan goed voor je is. Deze mening deel je met me, I just know so. En om er dan voor te zorgen dat je wel elke dag je knappe gezicht kunt begraven in een sappige burger van mega formaat breng ik je BURGERZAKEN; een terugkerende rubriek waar ik al mijn burgerbaksels en wonderlijke creaturen met je deel om zonder McBigfatass en mèt McBigstrongass in burgerheaven te belanden. Heb je suggesties, ideeën of vragen over BURGERZAKEN dan kun je deze mailen naar info@foodbyfran.nl!

Dat we inmiddels ook healthy burgers kunnen bouwen is niets nieuws. Maar er ook een volledige portie groentes mee je mikkie in stouwen is heulemaal fijn. Dat doen we dus met deze veggie burger 2.0.

We bouwen met onderstaande ingrediënten maar liefst 6 van deze bazige burgers, but guess what!? Je kunt ze gewoon invriezen en er elke keer eentje ontdooien en tussen je grill of in de pan gooien. Easy!

Voor 6 burgers heb je nodig:

Voor de burgerpatties:

  • 1 grote (of 2 kleine) ui
  • 4 knoflooktenen
  • 1 grote wortel/winterpeen
  • 1 courgette
  • 200 gram champignons
  • 1 el kokosolie
  • 150 gram havermeel (of zelf gemalen havermout)
  • 120 gram zonnebloempitten
  • 60 ml sojasaus
  • peper en zout

Voor de saus:

  • 6 el honing
  • 5 el mosterd
  • 3 el (appel)azijn
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el worcestershire saus

Voor de rest van de burger:

  • Lekkere broodjes (6 dus voor de 6 zojuist gemaakte patties)
  • Wat groentekiemen of andere rauwkost, wat jij lekker vindt joh

En hoe doe je dat dan?

    1. Snijd je knoflook en uitjes fijn. Rasp de wortel en de courgette tot dunne reepjes. Snijd de champignons heel fijn.
      Zet nu alles apart van elkaar opzij.
    2. Bak de ui en knoflook in wat olie tot glazig, doe hier nu de wortel en courgette bij. Bak zo’n 7 minuutjes. Nu mogen de champignons erbij. Dit mag nogmaals 5 minuutjes
    3. Maal nu de zonnebloempitten tot meel in een keukenmachine. Doe hier de havermeel bij en wat peper, zout en de sojasaus.
    4. Nu mogen ook de gebakken groentes erbij, mix goed door elkaar en maak er 6 patties van. Deze leg je een paar minuten opzij om te setten of leg je heel even in de vriezer voor de super snelle methode.
    5. Bak ze ongeveer 5 minuten per kant.
    6. Voor de saus mix je alle ingredienten door elkaar, easy as that! Bewaar in de koelkast.
    7. Leg je burger op een mooi broodje, beleg met wat groentjes en giet daar wat van je super lekkere zelfgemaakte sausje over!

ENJOY! <3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply