Bijgerecht Lunch

Zalm met krokante kruidenkorst

25 maart 2016

zalm met kruidenkorst

Vis is goed, vis is lekker. Vis is extra lekker met extra veel lekkers.
Zalm is daarbij toch wel mijn favoriet. Maar zo’n prachtig mooie moot perfect garen in de pan is toch altijd een stuk lastiger dan het lijkt. Waarom het niet makkelijker maken voor jezelf en de oven al het werk laten doen om de uiteindelijke omega’tjes, in perfecte conditie, op je bord te serveren?

Een boost aan kruiden en crispyness on top maakt het helemaal af.

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 4 mooie stukken zalm
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • vol handje platte peterselie
  • 1 tl tijmblaadjes
  • 6 sneetjes brood zonder korstjes (ik gebruikte speltbrood, dat wordt super crispy)
  • 2 ansjovisfilets (uit blikje in olie)
  • 1 el mosterd
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper
    En hoe doe je dat dan?

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden
  2. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal fijn, maar zorg dat het niet te fijn is.
  3. Sprenkel wat olijfolie in een ovenschaal en leg hier de stukken zalm op met de huid naar beneden.
  4. Bekleed de zalm nu volledig met het mengsel, dit mag echt lekker dik! 🙂
  5. Bestrooi nog met wat peper en zout naar smaak.
  6. Bak voor 20 minuten in het midden van de oven tot het korstje goudbruin is

Serveer bij de lunch met een salade of bij je diner met een lekkere pasta bijvoorbeeld.

GENIETEN! <3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply