Hoofdgerecht

Zalmburgers met knoflook-dille mayonaise

7 juli 2015

Zalmburger
Zalm dus.
Mijn moeder neemt geregeld een kilo’tje verse zalm mee en deelt dit fijntjes met mij. Maar hoewel een stuk zalm niet heel veel nodig heeft om een culinair hoogstandje te vormen, wilde ik eens iets anders proberen. De beste zalmburger ter wereld was geboren! Dit is een absolute must-try!

Voor 2 burgers heb je nodig:

  • 2 stukken zalm (ong. 250 gram totaal)
  • 1 eiwit
  • 1 lente uitje
  • 2 tl mosterd
  • 2 el fijngesneden dille
  • 2 tl kappertjes
  • 20 gram paneermeel
  • peper en zout naar smaak
  • De lekkerste broodjes die je kan vinden

En hoe doe je dat dan?

  1. Doe alle ingrediënten, behalve je broodjes natuurlijk, in de blender/keukenmachine of pureer met een staafmixer. Maar maal alles niet te fijn, wat grove stukjes zalm is good! Als je al die elektrische meuk niet in huis hebt werkt een mes natuurlijk ook prima.
  2. Laat het mengsel even opstijven in je koelkast en ga verder met de knoflook-dille mayo. Het recept daarvoor vind je HIER.
  3. Haal de zalm uit de koelkast en voeg eventueel nog wat extra paneermeel toe als het geheel nog te nat is.
  4. Maak van je zalmprutje een mooie burger en bak deze aan beide zijden 2-3 minuten in een klein beetje olie. Het mooiste resultaat krijg je natuurlijk in een hete grillpan.
  5. Snijd je broodje open, leg hier je burger op en besmeer met de te lekkere mayo. Garneer eventueel met wat sla/avocado/tomaat, want dat maakt je burger nog beter.

From here kun je eindeloos combineren met bijgerechten. Super lekker met een frisse salade bijvoorbeeld!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply