Hoofdgerecht Vega

Zoete aardappel gnocchi met romige mascarponesaus

14 maart 2016

gnocchi

Gnocchi is meervoud van het Italiaanse woord ‘gnocco’, wat gewoon, lekker kort door de bocht, klont betekent. We weten natuurlijk allemaal dat het vele malen beter smaakt dan dat klinkt. Gelukkig.

Zachte verse gnocchi met een bite in romige kazige saus met lekkere kruidige zongedroogde tomaatjes. Dat wil je toch?

Nou doet FoodbyFran nooit aan gewoon, dus maken we zoete aardappel gnocchi om je wat extra vitamientjes mee te geven. Worden we nog blijer van!

Voor 3-4 personen heb je nodig:

  • 1 grote zoete aardappel (of 2 kleintjes)
  • 150 gram (spelt)meel
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram mascarpone
  • handje platte peterselie
  • potje zongedroogde tomaatjes
  • 75 gram parmezaanse kaas
  • peper en zout
    En hoe doe je dat dan?

  1. Prik met een vork wat gaatjes in de aardappel en verpak in nat keukenpapier. Je hoeft deze niet te schillen. Verwarm zo’n 8-10 minuten in de magnetron tot hij zacht en gaar is.
  2. Snijd de aardappel doormidden en lepel uit.
  3. Meng de zachte aardappelpuree met de meel, het ei en een snufje zout. Maak hier een mooi deegje van. Voeg wat meer meel toe als hij te plakkerig blijft. Kijk hier wel mee uit, te veel meel maken je gnocchi wat taaier dan ze horen te zijn.
  4. Bestuif je keukenblad met wat meel en rol dunne reepjes van je deeg. Knip hier vervolgens kleine stukjes van.
  5. Kook water en kook je gnocchi zo’n 3-4 minuten. Zodra ze boven komen drijven zijn ze klaar. Giet af met koud water om plakken te voorkomen.
  6. Verwarm je oven alvast voor op 200 graden.
  7. Voor de saus snipper je een uitje en pers je de teentjes knoflook. Bak deze heel even aan in een pannetje in wat olie. Hier gaat de mascarpone bij.
  8. Snijd je peterselie fijn en halveer je tomaatjes. Deze mogen ook in de pan.
  9. Voeg ongeveer de helft van de parmezaanse kaas toe met een snufje peper en zout.
  10. Voeg vervolgens de gnocchi toe aan dit mengsel en roer goed om tot alles bedekt is.
  11. Schep in een ovenschaal en bestrooi met de rest van de parmezaanse kaas. Dit is je moment om nog te kiezen voor een extra krokant kazig korstje door nog wat extra parmezaanse kaas toe te voegen, of zelfs een andere kaassoort erbij te voegen. Wat mozzarella of geitenkaas doet het altijd goed. Zet nu voor zo’n 15-20 minuten in de oven.
  12. Serveer met een lekkere salade of gewoon wat rucola!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply